Без билет за децата в три зали на Градската галерия

1

Бонусът важи за посетителите под 18 години и е по случай 1-и юни. Три сгради на Градската художествена галерия, в които има постоянни експозиции с картини на известни художници, може да бъдат посетени без билет. В международния ден на детето от 10 до 18 часа малчуганите имат шанса да се запознаят с творчеството на Цанко Лавренов в едноименната експозиция, намираща се на ул. „Артин Гидиков“ №11. В същата сграда е разположена и интересна колекция с копия на предмети от епохата на маите, подарени от далечно Мексико: статуетки на божества, вечният календар, причудливи музикални инструменти. Има също и изкуство от 20 век.

На ул.“Васил Кънчев“№1 пък се намира експозицията с 45 живописни платна, които прочутият художник Енчо Пиронков е дарил на галерията.

Наблизо е и галерията с картините на друг известен пловдивски живописец – Георги Божилов – Слона,  на ул. „Княз Церетелев“№1. Лесно се познава по фигурата на слон, изработена като мозайка на стената от неговия приятел Димитър Киров. И трите сгради са разположени в Стария град.

2