Снежно и ретроспективно в Пловдив

Snjag v Plovdiv

Снежна картина дава тази сутрин зимен колор на Пловдив. Вчера заваля леко, но в надмощието на дъжда нюансите от снежинки бързо се превърнаха във вода. Днес е друго и снегът бавно и тактично изобразява своята картина. Нещо като снежна есеистика.

Зима е. Снегът е  галерията си. Примамливия климатичен продукт, който води на различни посоки детското въображение и настройва за фотоекзотика техничарите с обектива.

 Iz obshtestveniija i kulturen PlovdivА довечера в Народната библиотека „Иван Вазов” историкът Евдокия Емануилова ще разкаже за възрожденския и следосвобожденския Пловдив – като общество и култура. „Из обществения и културен живот на Пловдив през Възраждането и след Освобождението” е озаглавена книгата на авторката. Четивото е издадено от „Контекст”.

Евдокия Емануилова е дългогодишен историк – изследовател, музеен работник и краевед. С много любов и търпение години наред събира, изследва и анализира дати и факти от културния живот на Пловдив през Възраждането, за да представи пред вас читатели и приятели сборника превърнал се в калейдоскоп от личности и събития.

Снежно и ретроспективно е в Пловдив!