Наука, култура, изкуство в синтеза ни през 2014!

Iliustratsiia na 2014

2015 идва с оптимизма за надграждането. Надграждахме и ние през 2014. Сайтът www.novoplovdiv.com ви срещна с личности, доближи до вас събития от културата, изкуството и науката в Пловдив. А това не означава, че те са затворени на тази територия. Пловдивската марка отдавна е излязла извън пределите на географските  ширини. Градът бе обявен за Европейска столица на културата 2019. Достолепно признание за хилядолетния Пловдив!

Мегаакцент бе и мегафолклорният концерт на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство, пренесъл в екстаз хилядите зрители, които препълниха Античния театър.

Пловдивското академично знание е сред основните направления в тематичната ни стратегия. Разширихме го през 2014, ще направим това и през следващата.

Интервютата, които ви предлагаме, следват собствената ни стилистика – композиция от информативното и интерпретативното съдържание.

В нашия обектив бяха събития с познавателен характер, с насочваща роля, представихме ви и интересни заглавия от новите книги в България.

С идеята за радостни новости, за иновативни модели и ефективност ви желаем  весело посрещане на Новата – 2015 година!