Адмирации, Маестро!

Ivan Tsetkov

Снимка: http://botevplovdiv.bg

   „Ботев” вкара два гола на „Левски” през уикенда, а можеше да покачи актива си с попадения в противниковата мрежа. „Канарчетата” изпуснаха  чисти ситуации. На свой ред „сините” също имаха шансове да отбележат поне гол.

Дербито започна напрегнато, но завърши победоносно за домакините. Куртеан откри в края на първото полувреме, след като игра съобразително и изведе своите напред.

През втората част „жълто-черните” направиха поредица от атаки, ударът с глава на Хамза мина покрай гредата, Доре също застраши противниковата врата, но топката не влезе в мрежата.

„Левски” чрез Божинов и Туре бе близо до гола, но такъв така и не падна.

И заедно с хронологията от този двубой трябва да бъде изтъкнато нещо, което във футбола прави винаги впечатление. Това е дарбата и бързата й забележимост. Роденият голмайстор Иван Цветков (на снимката) влезе на терена за няколко минути, но и те му бяха достатъчни , за да покаже,че който може, го може.

В 89-тата Феребори Доре технично намери Цветков, а той с много финес, с външен фалц отклони топката в долния десен ъгъл на Блажевич и покачи на 2:0.

Адмирации, Маестро! От такива епизоди публиката е във възторг, има ги атракцията еуфорията!