Творби на студенти придобиват филателна стойност

dav

АМТИИ прави спектакъл за 24 май

Изложба и тържествен концерт в Градския дом на културата „Борис Христов“ маркират 55-годишнината на АМТИИ. Тържественият концерт започва в 19. 00 часа в петък – 24 май, а час по-рано – в 18.00, е откриването на експозицията. Висшето училище по изкуства, което от януари 2019 носи името на проф. Асен Диамандиев, превърна в традиция да прави спектакъл по случай празника на българската просвета и култура и славянската писменост.

Академичният камерен хор „Гаудеамус“, дирижиран от доц. д-р Весела Гелева, ще изправи на крака залата с химна на Р България и „Върви народе възродени“. Следват изпълнения на вокалната формация Пробелканто“, съставена от студенти на проф. д-р Тони Шекерджиева-Новак по класическо пеене и с главен художествен ръководител доц. д-р Пламен Първанов;  „Борислав Ясенов квартет“ и Академичния народен хор с диригент проф. д-р Костадин Бураджиев.

Пред зрителите ще бъдат също Академичният народен оркестър с главен художествен ръководител проф. акад. Милчо Василев под диригентството на доц. д-р Владимир Владимиров, както и Академичният народен ансамбъл с главен художествен ръководител проф. акад. Милчо Василев и хореограф гл. ас. д-р Стефан Йорданов. На сцената ще излезе и солистката примабалерина на Софийската опера и балет Памела Пандова, кадър на АМТИИ.

Експозицията на факултет „Изобразителни изкуства“ – „Преподаватели и студенти“ е третото издание на станалата вече традиционна годишна изложба, обединяваща творци от всички бакалавърски и магистърски програми във факултета.

За първи път тази година стартира конкурс за студентска работа. Жури, съставено от водещи преподаватели, ще открои най-добрите постижения  от всяка специалност, те ще бъдат отпечатани на пощенски картички, като по този начин придобиват филателна стойност.