Пловдив среща международно фотографии

Pokana_Front_Kapana_A5-1

До 31 октомври продължава  фестивалът „Международни фотографски срещи“. Той е част от Културния календар на Община Пловдив. Изложбите са с безплатен вход. Фестивалът бе открит  на Лапидариума в Стария град

Градската художествена галерия, като традиционен партньор на Фотографските срещи, предоставя нови пространства за експонирането на артистични фотографии от България и чужбина. 

Тази година фотоизложби са подредени и в галерия „Капана“, ул. „Райко Даскалов“ №29.

Основателят и куратор на фестивала – доц. д-р Никола Лаутлиев,  предвиди срещи на публиката с част от авторите.

В сутеренната зала на Постоянна експозиция „Мексиканско изкуство, ул. „Артин Гидиков“№11, Стария град, е фотоекспозицията от Полша – изложба Sputnik photos, „Изгубени територии – Нов завършек“ на Андрей Балко, Ян Брикчински, Андрей Лянкевич, Михаил Лучак,  Ралаф Милах, Агниешка Райс, Адам Панчуг. Експозицията е подкрепена от Министерството на културата на Полша.

На първия етаж в галерия „Капана“ се представят фотографи от Великобритания. За изложбата „Разгадаване“ кураторите Ванеса Уиншип и Джордж Георгиу са поканили Хло Дю Матюс, Фийби Кийли, Джак Латъм, Гай Мартин, Джулия Паркс, Арон Шуман, Стенли Волукау-Ванамба.

На втория етаж в „Капана“ е разположенаПенсионирани птици“ – ефектно реализирана концепция на филмовия оператор и фотограф Красимир Андонов.