Онлайн концерти показват способностите на деца от школи

Chtalishte Syvremennik 1986
Нови книги за читалищна библиотека по проект

Три онлайн концерта въвеждат в ефективността, отразяваща работата на школи към пловдивското читалище „Съвременник-1986″. Минипродукциите са заснети през декември и в периода от 20-и до 22-и представят наученото от талантите. Публикуван вече е зимният празничен концерт на школата по пиано, ръководена от Момчил Арабаджов. Днес – 21-и, можете да видите „Празнични струни“. Това е концертът на китарната школа. Преподавател в нея е Марко Томов. Утре предстои излъчването на „Коледни гласчета“. Вокалистите работят с преподавателя Йорданка Маринова. Видеата са достъпни на Facebook страницата на читалището: https://www.facebook.com/savremennik.

„Съвременник-1986″ обобщава резултатна година в условията на извънредната обстановка. От ръководството на институцията отбелязват, че в школите им са се обучавали над 100 деца. Трите посочени музикално-песенни продукции паралелно с рождественския поздрав на децата гайдари, водени от Венцислав Вълчев, и курсовете по български език и математика, преподавател Йорданка Милушева, поставят символичен завършек на 2021. Годината бе успешна за НЧ „Съвременник-1986″ и като реализирани проекти, посочи Вера Аврионова-Станджикова, секретар на читалището.

През май то реализира „Sea of art. Art of sea“ по проект по програмата на Европейската комисия за отбелязване на Европейския ден на морето /European Maritime Day 2021/ в Зоната на креативността пред библиотеката на читалището. В края на годината пък читалищната библиотека получи 329 нови книги в резултат на спечелен и изпълнен проект по програма „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност“, 2021, към Министерство на културата.

Екипът на читалището пренастройва поглед към 2022, пожелавайки на всички, свързани с него, тя да увеличи успевамеостта!