Французи в Родопите – фолклор и сетивен театър

rodopi

Френската пътуваща трупа „Театър по пътя” гостува в Родопите. Неин домакин ще е Добралък  в продължение на две седмици. Очаровани от традициите и народното богатство на тази част от България, артистите на „Театър по пътя” заедно с колеги от Германия, Финландия и България ще стигнат до Родопите, за да изследват техните тайни и да поканят публиката на две представления и няколко творчески работилници.

В неделя стартира творческата работилница „Разказване на приказки” и продължава до утре. От 23.07 до 26.07 юли е работилницата „Пътуване през сетивата”, където участниците ще бъдат запознати с метода сетивен театър.

От 26.07 до 30.07 работилницата е „Фолклорно пеене и импровизация”. Участниците ще обменят певчески материал от европейски вокални традиции от България, Германия, Франция и Финландия.

Двете представления са на 27.07 – „Пътешествие през сетивата”- представлението преплита истории и спомени на жителите на село Добралък и тези на артистите, изследващи автентичната среда на мястото.

Представлението „Шепоти” ще се играе в три дни  – от 3.08 до 5.08 включително. Начална точка е село Добралък, от там зрителите ще поемат по горски пътечки, към приказен свят изтъкан от музика, поезия, акробатика и вълшебни пейзажи.

Публиката ще се включи във вплитането на родопски мотиви в приказката, извървяла дългия път от далечните земи до Родопите.