„Еразъм ден“ и спортни надпревари при медиците

sport_turnir_MU

Спортна форма ще демонстрират  в турнири по волейбол, баскетбол, футбол, тенис на корт и на маса и стрийт фитнес студенти и преподаватели от Медицинския университет – Пловдив.  Празник е включен за първи път в информационната сесия по програма „Еразъм+“. 

Поводът е 75-годишнината от създаването на Медицинския университет и Факултета по дентална медицина. Той ще се проведе на 16 октомври от 13.30 ч. в Младежкия център – Пловдив.

За победителите спортните състезания от „Еразъм ден“ са предвидени купи и медали. Присъстващитв  ще имат възможността да се запознаят и с опциите за обмен на студенти и преподаватели по програма „Еразъм+“.

Очакваме много от нашите студенти първокурсници и като участници, и като публика. Избрали сме това място, защото площта е голяма и е безопасно, има възможност хората да спазват необходимото разстояние.  Искаме и да представим на многобройните ни чуждестранни студенти и на тези, които не са от Пловдив, възможността за спорт на открито на Гребната база и опциите да използват Младежкия център допълнително, извън часовете по спорт”, писочу доц. д-р Албена Иванова, ръководител на секция „Физкултура и спорт“ в МУ-Пловдив.

Бъдещите лекари бележат забележителни постижения в спортните си прояви. Всички първокурсници преминават обучение по физическо възпитание и спорт, което надгражда техните знания и умения от предишната форма на обучение. Освен това МУ-Пловдив има и представителни университетски отбори по аеробика, баскетбол, волейбол, тенис на корт и на маса, футбол, крикет, лека атлетика и плуване.

Студентите ни се изявяват много добре на различни състезания, печелят медали на регионално и национално ниво. В последните години участват и на редица международни турнири. Имаме състезатели в националния отбор по крикет. Получаваме подкрепата на ръководството, подчерта  доц. д-р Албена Иванова.