Атанас Хранов разкри новите си пристанища

tvorba ot atanas hranov

Живопис и пластика изпълват новите пристанища на Атанас Хранов. Той откри в галерия-музей „Филипополис” най-новата си изложба. Тя е онасловена „Пристанища”. Известният художник и запален мореплавател  остава верен на интенционните си линии и стилизационната техника.

Характерна особеност на неговите изобразителни похвати е и органическото смесване на жанровете при работата в областта на пластичните изкуства и живописта. Така по свой начин Атанас Хранов прави жанрова миксировка, резултираща като интержанрово въздействие върху рецепцията на зрителя. Забележително зрителско присъствие маркира и тази експозиция на художника.

Признакови за него са материалите: дърво, ръчна хартия, платно, бронз, сребро и полимерна мазилка върху метална конструкция. Това също потвърждава особеността му да интегрира субстанции и похватите на  художественото им моделиране. Търсенето на филигранното при Атанас Хранов идва и от неговия техницизъм в дърворезбата. В Художествената академия в София той завършва „Дърворезба” при проф. Антон Дончев.

atanas hranov

Атанас Хранов е автор на над 60 самостоятелни изложби и партиципиант в множество общи инициативи, в кураторски проекти. Негови творби са притежание на Националната художествена галерия в София, на много други музеи в страната. Произведения на автора притежават колекционери  в България и чужбина.