Артмаратон от АМТИИ видяха пловдивчани

izlozhba obleklo amtii

Фантастичен артмаратон реализира Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство за 24 май. Събитието се осъществи и със съдействието на Община Пловдив, като бе посветено на Деня на българската писменост и култура и „Пловдив 2019“. В мегаконцерта на АМТИИ за първи път се включиха всички художествени състави на Академията. Трио „Сопрано“ откри мегаконцерта на Академията. Приветствие за неговия старт поднесе и ректорът проф. акад. Милчо Василев

trio soprano

Rektoryt na AMTII privetsva

 

Класическа музика, поп, рок и джаз, инструментален, песенен и танцов фолклор заредиха с настроение пловдивчани. На сцената до Общината в магията от инструментални изпълнения, песни и танци от различни жанрове участваха Академичният смесен камерен хор „Гаудеамус“, Академичният народен хор, Академичният народен оркестър, Джаз-фолк формацията „Фолк файв +“, квартет „Интро“, дуети, триа и квартети от специалностите „Изпълнителско изкуство“ в класиката и фолклора, поп и джаз изпълнители.

Ревю дизайн на облекло и изложба на студенти от специалността „Графичен дизайн и фотография“ съпътстваха артхепънинга.

Подобен петчасов маратон на изкуствата, реализиран изцяло от възпитаниците на едно висше учебно заведение, е уникално явление в концертния живот на Пловдив и страната. Събитието е знак на уважение от страна на Академията към всички пловдивчани и гости на града за светлия празник на културата, както и възможност АМТИИ да направи обществена презентация на високите си художествени критерии при подготовката на своите студенти от сферата на изкуствата, посочиха от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство.