„Коледна магия” еуфоризира изпълнители

 Неповторима коледна артеуфория завладя самодейците от читалище „Пробуда 1912” в Кричим. Малките участници от детски театрален състав „Люлючета”, школа за модерни танци,  школа за народни танци и школа по пиано продуцираха коледна магия, където част от мечтите се сбъдват. Това кореспондираха за www.novoplovdiv.com наблюдавали атмосферата.

Веселото тържество започна под звуците на песента „Тиха нощ” с пресъздаването на традициите, продължи с  идването на най-чаканите  гости Дядо Коледа и Снежанка. Те зарадваха всички послушни и не чак толкова послушни деца, които обаче през цялата година активно са участвали в инициативите на културната институция. Като подарък за малчуганите и техните родители беше поднесена и постановката на гост-аниматори, забавляващи момчетата и момичетата с танци, игри и логически задачи.

Председателят на читалищното настоятелство Ани Хаджиева съобщи, че занапред ще продължи да се развива театралната школа към НЧ „Пробуда 1912”. Тя отправи покана и към другите деца от Кричим да се включат в репетициите през новата 2014 година и така театралната трупа да се увеличи, което да гарантира още по-добри постановки и разбира се награди в националните фестивали и събори. От читалището припомниха, че от 1994 година театралният състав се ръководи от Любка Анохина. Многогодишният й опит като самодейка и след това като художествен  ръководител допринася за бързото израстване на състава.

В театралния състав творят хора от  различни възрасти – ог тийнейджъри до 50-60 годишна възраст.DSC06207

Незабравими ще останат пиесите: „Чудна Яна, „Юнаци с умни калпаци”, „Криворазбраната цивилизация”, „Дуелът”, „Дон Жуан”, „Горещо лято” , „Бог да прости леля” , „Районна болница” и мн.др. Последни подготвени и изнесени пиеса са Клуб „ Щастие”…и„ „Живият град” по Д. Неделчев.

Съставът е гостувал във Велинград, Пещера, Перущица, Сопот, Хисаря и други малки населени места,където е добре познат на публиката. През дългите години на работа формацията многократно е награждавана за отлично представяне на прегледи и фестивали на театралните колективи.